Индија предвидувања за 2035 година

Прочитајте 21 предвидување за Индија во 2035 година, година кога оваа земја ќе доживее значителна промена во нејзината политика, економија, технологија, култура и животна средина. Тоа е вашата иднина, откријте за што сте.

Quantumrun Foresight ја подготви оваа листа; А тренд интелигенција консултантска фирма која користи стратешка предвидливост да им помогне на компаниите да напредуваат од иднината трендови во предвидливоста. Ова е само една од многуте можни иднини што може да ги доживее општеството.

Предвидувања за меѓународни односи за Индија во 2035 година

Прогнозите за меѓународни односи кои ќе влијаат на Индија во 2035 година вклучуваат:

Политички предвидувања за Индија во 2035 година

Предвидувањата поврзани со политиката кои ќе влијаат на Индија во 2035 година вклучуваат:

Владини предвидувања за Индија во 2035 година

Владините предвидувања за влијание врз Индија во 2035 година вклучуваат:

 • Индија го реформира образованието; сега има 12,500 мултидисциплинарни универзитети, од само 850 во 2019 година, каде што присуството и изборот на студијата беа ограничени. Веројатност: 80%1
 • Индија го реформира образованието за прв пат од 1986 година - еве зошто Австралија треба да се грижи.линк
 • Една третина од новата вегетација во светот во Кина и Индија, покажуваат сателитски податоци.линк

Економски предвидувања за Индија во 2035 година

Предвидувањата поврзани со економијата кои ќе влијаат на Индија во 2035 година вклучуваат:

 • Топ 10 најбрзорастечки градови во светот се сите во Индија, со просечна годишна стапка на раст од 8.4%. Сепак, економското производство на овие градови е помало од најголемите светски метрополи. Веројатност: 80%1
 • Австралиските инвестиции во Индија се зголемуваат на 100 милијарди американски долари, од 14 милијарди американски долари во 2018 година. Веројатност: 70%1
 • Индија сега има капацитет за рафинирање нафта од 450 милиони метрички тони годишно (MMTPA), од 250 MMTPA во 2019 година. Веројатност: 90%1
 • Индија треба да го удвои капацитетот за рафинирање и покрај притисокот на електричните возила.линк
 • Како економската стратегија на Индија 2035 се обидува да ги приближи Индија и Австралија.линк
 • Индија ги зазема првите десет на листата на најбрзо растечки градови во светот.линк

Технолошки предвидувања за Индија во 2035 година

Технолошките предвидувања за влијание врз Индија во 2035 година вклучуваат:

Предвидувања на културата за Индија во 2035 година

Предвидувањата поврзани со културата кои ќе влијаат на Индија во 2035 година вклучуваат:

 • Популацијата на Индија порасна за 30% на 1.5 милијарди од 2011 година. Доминира постарата генерација, додека младата популација опаѓа. Веројатност: 90%1
 • Областа на Делхи сега има 43 милиони луѓе, за разлика од 26 милиони во 2015 година. Делхи го престигнува Токио како со најголема урбана популација во светот. Веројатност: 90%1
 • До 2035 година, Делхи ќе биде речиси Мумбаи + Калкута.линк
 • Бројот на постари Индијци ќе расте, а помладите ќе забават до 2035 година.линк

Одбранбени предвидувања за 2035 година

Предвидувањата поврзани со одбраната за влијание врз Индија во 2035 година вклучуваат:

Инфраструктурни предвидувања за Индија во 2035 година

Предвидувањата поврзани со инфраструктурата кои ќе влијаат на Индија во 2035 година вклучуваат:

 • Индија троши 60 милијарди долари, главно од приватниот сектор, за изградба на 200 нови аеродроми, од само 100 во 2018 година. Веројатност: 60%1
 • Индија планира да изгради уште 100 аеродроми за 1 милијарда летоци до 2035 година.линк

Предвидувања за животната средина за Индија во 2035 година

Предвидувањата поврзани со животната средина за влијание врз Индија во 2035 година вклучуваат:

 • Конгломератот Reliance Industries постигнува нето нула емисии на јаглерод. Веројатност: 65 проценти1
 • Во 2019 година, Индија учествуваше со 6.8% од глобалното нето зголемување на лисната површина. Денес, Индија ги прошири своите земјоделски површини, шуми и друга вегетација за 3%. Веројатност: 60%1
 • Индија претрпе економски загуби од дополнителни 20 милијарди долари поради природни катастрофи, покрај загубата од 79.5 милијарди долари помеѓу 1998 и 2017 година. Веројатност: 70%1
 • Индија загуби 79.5 милијарди долари поради природни катастрофи за 20 години, велат обединетите нации.линк
 • Една третина од новата вегетација во светот во Кина и Индија, покажуваат сателитски податоци.линк

Научни предвидувања за Индија во 2035 година

Предвидувањата поврзани со науката кои ќе влијаат на Индија во 2035 година вклучуваат:

 • Индиската вселенска агенција формира вселенска станица направена од Индија. Веројатност: 65 проценти.1

Здравствени предвидувања за Индија во 2035 година

Предвидувањата поврзани со здравјето кои ќе влијаат на Индија во 2035 година вклучуваат:

Повеќе предвидувања од 2035 година

Прочитајте ги врвните глобални предвидувања од 2035 година - Кликни тука

Следното закажано ажурирање за оваа страница со ресурси

7 јануари 2022 година. Последно ажурирано на 7 јануари 2020 година.

Предлози?

Предложете корекција за подобрување на содржината на оваа страница.

исто така, бакшиш ни за која било идна тема или тренд што би сакале да ја покриеме.