Предвидувања на САД за 2035 година

Прочитајте 27 предвидувања за Соединетите Држави во 2035 година, година кога оваа земја ќе доживее значителни промени во нејзината политика, економија, технологија, култура и животна средина. Тоа е твоја иднина, откриј за што сакаш.

Quantumrun Foresight ја подготви оваа листа; А тренд интелигенција консултантска фирма која користи стратешка предвидливост да им помогне на компаниите да напредуваат од иднината трендови во предвидливоста. Ова е само една од многуте можни иднини што може да ги доживее општеството.

Прогнози за меѓународни односи за САД во 2035 година

Прогнозите за меѓународни односи кои ќе влијаат на Соединетите држави во 2035 година вклучуваат:

Политички предвидувања за САД во 2035 година

Предвидувањата поврзани со политиката кои ќе влијаат на Соединетите држави во 2035 година вклучуваат:

Владини предвидувања за Соединетите држави во 2035 година

Владините предвидувања за влијание врз Соединетите држави во 2035 година вклучуваат:

Економски предвидувања за САД во 2035 година

Предвидувањата поврзани со економијата за влијание врз Соединетите држави во 2035 година вклучуваат:

 • Корпоративната даночна стапка од 28% зголемува над 2 трилиони американски долари од 2021 година. Веројатност: 60 проценти1
 • Почнувајќи од оваа година, социјалното осигурување нема да може да ги исплати целосните бенефиции на примателите поради недостиг од финансирање. Веројатност: 60%1
 • Благодарение на алтернативите на храна базирана на растенија и лабораториски производи, просечното американско семејство сега заштедува повеќе од 1,200 долари годишно во трошоците за храна, во споредба со нивоата од 2020 година. Веројатност: 70%1
 • Социјалното осигурување нема да може да плаќа целосни бенефиции до 2035 година.линк
 • Пензиските шеми на американскиот јавен сектор се помалку од трилиони долари.линк

Технолошки предвидувања за САД во 2035 година

Технолошките предвидувања за влијание врз Соединетите држави во 2035 година вклучуваат:

 • Обновливите извори на енергија ќе го надминат природниот гас во САД до 2035 година, велат новите студии.линк

Предвидувања на културата за Соединетите држави во 2035 година

Предвидувањата поврзани со културата за влијание врз Соединетите држави во 2035 година вклучуваат:

 • Луѓето без верска припадност се побројни од протестантите. Веројатност: 70 проценти1
 • Истражувањето предвидува огромен број нерелигиозни Американци до 2035 година.линк

Одбранбени предвидувања за 2035 година

Предвидувањата поврзани со одбраната за влијание врз Соединетите држави во 2035 година вклучуваат:

 • САД почнуваат да го повлекуваат своето воено присуство од повеќето земји на Блискиот Исток помеѓу 2035 и 2040 година, бидејќи побарувачката за нафта паѓа поради електричните возила, флотите на автомобили АВ и доволното домашно производство на нафта и гас. Веројатност: 60%1
 • Сите борбени авиони произведени оваа година наваму сега се опремени со ласерско оружје, со што се подобруваат нивните офанзивни и одбранбени способности против воздушните закани и цели. Веројатност: 70%1

Инфраструктурни предвидувања за САД во 2035 година

Предвидувањата поврзани со инфраструктурата за влијание врз Соединетите држави во 2035 година вклучуваат:

 • САД генерираат 100% чиста енергија. Веројатност: 40 проценти.1
 • САД произведуваат 100% електрична енергија без јаглерод. Веројатност: 40 проценти1
 • Сончевата енергија сочинува 40% од производството на електрична енергија. Веројатност: 60 проценти1
 • Индустријата за чиста енергија сега вработува дури 1.5 милиони луѓе. Веројатност: 60 проценти1
 • Федералната флота од 600,000 автомобили и камиони се префрла на електрична енергија. Веројатност: 70 проценти1
 • Во Калифорнија не се продаваат нови возила на бензин. Веројатност: 60 проценти1
 • Производството на обновлива енергија го надминува природниот гас во вкупната енергетска мешавина на САД. Веројатност: 70%1

Предвидувања за животната средина за САД во 2035 година

Предвидувањата поврзани со животната средина за влијание врз Соединетите држави во 2035 година вклучуваат:

 • Трошоците за изградба на морските системи за ветер и геотермална енергија се намалени за 70 отсто на 45 долари за мегават-час во длабоки води во споредба со цените од 2022 година. Веројатност: 60 проценти.1
 • Агенцијата за заштита на животната средина спроведува постепено намалување од 85% од производството и потрошувачката на флуоројаглеводороди (HFCs). Веројатност: 70 проценти1
 • САД ги прекинуваат емисиите на јаглерод од електраните. Веројатност: 60 проценти1
 • Емисиите во електроенергетскиот сектор се намалуваат за 90% преку примена на повеќе соларна енергија, ветер и складирање на батерии. Веројатност: 70 проценти1
 • Обновливите извори покриваат 90% од производството на електрична енергија, при што природниот гас покрива ретките скокови во побарувачката и ги намалува емисиите за 27%. Веројатност: 70 проценти1
 • Сите фабрики за јаглен на национално ниво се пензионирани и нивната енергија се заменува со природен гас или обновливи извори. Веројатност: 60 проценти1
 • Околу 60% од земјиштето што моментално се користи за производство на добиток и добиточна храна сега е ослободено за други намени како растителна основа, а алтернативите за храна одгледувани во лабораторија преместуваат голем дел од сточарската индустрија. Веројатност: 60%1
 • Американската ЕПА ги забранува сите тестирања на цицачи оваа година. Веројатност: 80%1
 • Обновливите извори на енергија ќе го надминат природниот гас во САД до 2035 година, велат новите студии.линк

Научни предвидувања за САД во 2035 година

Предвидувањата поврзани со науката за влијание врз Соединетите држави во 2035 година вклучуваат:

 • Обновливите извори на енергија ќе го надминат природниот гас во САД до 2035 година, велат новите студии.линк

Здравствени предвидувања за Соединетите држави во 2035 година

Предвидувањата поврзани со здравјето кои ќе влијаат на Соединетите држави во 2035 година вклучуваат:

Повеќе предвидувања од 2035 година

Прочитајте ги врвните глобални предвидувања од 2035 година - Кликни тука

Следното закажано ажурирање за оваа страница со ресурси

7 јануари 2022 година. Последно ажурирано на 7 јануари 2020 година.

Предлози?

Предложете корекција за подобрување на содржината на оваа страница.

исто така, бакшиш ни за која било идна тема или тренд што би сакале да ја покриеме.