Parashikimet e Filipineve për vitin 2023

Lexoni 18 parashikime për Filipinet në vitin 2023, një vit që do ta shohë këtë vend të përjetojë ndryshime të rëndësishme në politikën, ekonominë, teknologjinë, kulturën dhe mjedisin e tij. Është e ardhmja juaj, zbuloni se për çfarë jeni.

Parashikimi Kuantumrun përgatiti këtë listë; A inteligjenca e trendit firma konsulente që përdor parashikimi strategjik për të ndihmuar kompanitë të lulëzojnë nga e ardhmja tendencat e largpamësisë. Kjo është vetëm një nga shumë të ardhme të mundshme që shoqëria mund të përjetojë.

Parashikimet e marrëdhënieve ndërkombëtare për Filipinet në 2023

Parashikimet e marrëdhënieve ndërkombëtare për ndikimin e Filipineve në 2023 përfshijnë:

 • Filipinet rreshtohen në mënyrë të diskutueshme me Shtetet e Bashkuara dhe angazhohen për një projekt të përbashkët që do të vendoste një sistem raketash artilerie me lëvizshmëri të lartë (HIMARS) në Detin e Kinës Jugore. gjasat 40%1
 • Një program katërvjeçar i shkëmbimit kulturor i krijuar nga Presidenti Duterte në 2019 midis Filipineve dhe Indisë përfundon këtë vit. gjasat 80%1

Parashikimet politike për Filipinet në 2023

Parashikimet e lidhura me politikën për të ndikuar në Filipine në 2023 përfshijnë:

 • SHBA, Filipine: Një marrëveshje rakete që do të bëjë valë në Detin e Kinës Jugore.lidhje

Parashikimet e qeverisë për Filipinet në 2023

Parashikimet lidhur me qeverinë për të ndikuar në Filipine në 2023 përfshijnë:

 • Përfundimi i identifikimit kombëtar përfundoi pasi të gjithë qytetarët dhe banorët marrin një kartë identiteti falas këtë vit. gjasat 80%1
 • Filipinet janë në rrugën e duhur për t'u bërë një ekonomi pa para, pasi të gjitha agjencitë qeveritare kalojnë në pagesat online këtë vit. gjasat 60%1
 • Shefi i BSP-së, Diokno: PH do të jetë 'cash-lite' deri në vitin 2023.lidhje
 • Paraqitja e ID-së kombëtare përfundoi deri në mesin e vitit 2022.lidhje

Parashikimet e ekonomisë për Filipinet në 2023

Parashikimet e lidhura me ekonominë për të ndikuar në Filipine në 2023 përfshijnë:

 • Teknologjia e re duke përfshirë blockchain, monedhën dixhitale dhe biometrikën e çon tregun e transfertave të parave dhe pagesave të faturave të Filipineve në 42 miliardë dollarë këtë vit. gjasat 60%1

Parashikimet e teknologjisë për Filipinet në 2023

Parashikimet në lidhje me teknologjinë për të ndikuar në Filipine në 2023 përfshijnë:

 • Shkalla e depërtimit të internetit arrin në 62%, nga 59% në 2023, përpara se të zgjerohej në 65% (2025) dhe 68% (2026). Mundësia: 65 për qind.1

Parashikimet e kulturës për Filipinet në 2023

Parashikimet në lidhje me kulturën për të ndikuar në Filipine në 2023 përfshijnë:

Parashikimet e mbrojtjes për vitin 2023

Parashikimet në lidhje me mbrojtjen për të ndikuar në Filipine në 2023 përfshijnë:

 • Qeveria blen disa avionë luftarakë me shumë funksione (MRF). Mundësia: 60 për qind1
 • Buxheti ushtarak i Dutertes nxit modernizimin me Manilla që bleu katër nëndetëse këtë vit. gjasat 70%1
 • Departamenti i Mbrojtjes Kombëtare do të blejë avionë luftarakë me shumë funksione këtë vit pas vonesave buxhetore në 2020. Gjasat 60%1

Parashikimet e infrastrukturës për Filipinet në 2023

Parashikimet në lidhje me infrastrukturën për të ndikuar në Filipine në 2023 përfshijnë:

 • Këtë vit, First Gen Corp. përfundon ndërtimin e dy projekteve të termocentraleve me gaz pranë San Gabriel që filloi në 2020. Gjasat 50%1
 • Gjenerata e Parë synon përfundimin e 2 impianteve të LNG në 2023.lidhje

Parashikimet e mjedisit për Filipinet në 2023

Parashikimet në lidhje me mjedisin për të ndikuar në Filipine në 2023 përfshijnë:

Parashikimet shkencore për Filipinet në 2023

Parashikimet e lidhura me shkencën për të ndikuar në Filipine në 2023 përfshijnë:

Parashikimet shëndetësore për Filipinet në 2023

Parashikimet në lidhje me shëndetin për të ndikuar në Filipine në 2023 përfshijnë:

 • Të ardhurat nga industria e pajisjeve mjekësore në Filipine arrijnë në 1,300 milionë USD këtë vit për shkak të rritjes së kërkesës për makineritë diagnostikuese të imazhit. gjasat 60%1
 • Prevalenca kombëtare e duhanpirjes deri në 20% që nga rritja e taksës së mëkatit për produktet e duhanit në 2019. Gjasat 50%1
 • Të ardhurat e industrisë së pajisjeve mjekësore të Filipineve pritet të arrijnë rreth 1,300 milion USD deri në vitin 2023: Ken Research.lidhje
 • U nënshkrua ligji për rritjen e taksës së mëkatit për duhanin, tatohen edhe produktet e avullit.lidhje

Më shumë parashikime nga 2023

Lexoni parashikimet kryesore globale nga 2023 - Kliko këtu

Përditësimi tjetër i planifikuar për këtë faqe burimi

7 janar 2022. Përditësimi i fundit më 7 janar 2020.

Sugjerime?

Sugjeroni një korrigjim për të përmirësuar përmbajtjen e kësaj faqeje.

Gjithashtu, na bakshish për çdo temë ose tendencë të ardhshme që dëshironi të trajtojmë.