Parashikimet e Shteteve të Bashkuara për vitin 2035

Lexoni 27 parashikime për Shtetet e Bashkuara në vitin 2035, një vit që do ta shohë këtë vend të përjetojë ndryshime të rëndësishme në politikën, ekonominë, teknologjinë, kulturën dhe mjedisin e tij. Është e ardhmja juaj, zbuloni se për çfarë jeni.

Parashikimi Kuantumrun përgatiti këtë listë; A inteligjenca e trendit firma konsulente që përdor parashikimi strategjik për të ndihmuar kompanitë të lulëzojnë nga e ardhmja tendencat e largpamësisë. Kjo është vetëm një nga shumë të ardhme të mundshme që shoqëria mund të përjetojë.

Parashikimet e marrëdhënieve ndërkombëtare për Shtetet e Bashkuara në 2035

Parashikimet e marrëdhënieve ndërkombëtare për të ndikuar në Shtetet e Bashkuara në 2035 përfshijnë:

Parashikimet politike për Shtetet e Bashkuara në 2035

Parashikimet e lidhura me politikën për të ndikuar në Shtetet e Bashkuara në 2035 përfshijnë:

Parashikimet e qeverisë për Shtetet e Bashkuara në 2035

Parashikimet lidhur me qeverinë për të ndikuar në Shtetet e Bashkuara në 2035 përfshijnë:

Parashikimet e ekonomisë për Shtetet e Bashkuara në 2035

Parashikimet e lidhura me ekonominë për të ndikuar në Shtetet e Bashkuara në 2035 përfshijnë:

 • Shkalla e taksës së korporatave prej 28% rrit mbi 2 trilion dollarë që nga viti 2021. Mundësia: 60 përqind1
 • Duke filluar nga ky vit, Sigurimet Shoqërore nuk do të jenë në gjendje të paguajnë përfitime të plota për marrësit për shkak të mungesës së financimit. Mundësia: 60%1
 • Falë alternativave të ushqimit me bazë bimore dhe të rritur në laborator, familja mesatare amerikane tani kursen më shumë se 1,200 dollarë në vit në kostot e ushqimit, krahasuar me nivelet e vitit 2020. Mundësia: 70%1
 • Sigurimet Shoqërore nuk do të jenë në gjendje të paguajnë përfitimet e plota deri në vitin 2035.lidhje
 • Skemat e pensioneve të sektorit publik të Amerikës janë triliona dollarë të pakta.lidhje

Parashikimet e teknologjisë për Shtetet e Bashkuara në 2035

Parashikimet në lidhje me teknologjinë për të ndikuar në Shtetet e Bashkuara në 2035 përfshijnë:

 • Energjia e rinovueshme do të kalojë gazin natyror në SHBA deri në vitin 2035, thonë studimet e reja.lidhje

Parashikimet e kulturës për Shtetet e Bashkuara në 2035

Parashikimet në lidhje me kulturën për të ndikuar në Shtetet e Bashkuara në 2035 përfshijnë:

 • Njerëzit pa përkatësi fetare janë më shumë se protestantët. Mundësia: 70 për qind1
 • Sondazhi parashikon një numër të madh amerikanësh jofetarë deri në vitin 2035.lidhje

Parashikimet e mbrojtjes për vitin 2035

Parashikimet në lidhje me mbrojtjen për të ndikuar në Shtetet e Bashkuara në 2035 përfshijnë:

 • SHBA fillon të tërheqë praninë e saj ushtarake nga shumica e vendeve të Lindjes së Mesme midis 2035 dhe 2040 pasi kërkesa për naftë bie për shkak të automjeteve elektrike, flotës së makinave AV dhe prodhimit të mjaftueshëm vendas të naftës dhe gazit. Mundësia: 60%1
 • Të gjithë avionët luftarakë të prodhuar nga ky vit e në vazhdim tani janë të pajisur me armë lazer, duke përmirësuar aftësitë e tyre sulmuese dhe mbrojtëse ndaj kërcënimeve dhe objektivave ajrore. Mundësia: 70%1

Parashikimet e infrastrukturës për Shtetet e Bashkuara në 2035

Parashikimet në lidhje me infrastrukturën për të ndikuar në Shtetet e Bashkuara në 2035 përfshijnë:

 • SHBA gjeneron 100% energji të pastër. Mundësia: 40 për qind.1
 • SHBA prodhon energji elektrike 100% pa karbon. Mundësia: 40 për qind1
 • Energjia diellore përbën 40% të prodhimit të energjisë elektrike. Mundësia: 60 për qind1
 • Industria e energjisë së pastër tani punëson deri në 1.5 milion njerëz. Mundësia: 60 për qind1
 • Flota federale prej 600,000 makinash dhe kamionësh kalon në energji elektrike. Mundësia: 70 për qind1
 • Asnjë automjet i ri me benzinë ​​nuk shitet në Kaliforni. Mundësia: 60 për qind1
 • Prodhimi i energjisë së rinovueshme tejkalon gazin natyror në përzierjen totale të energjisë në SHBA. Mundësia: 70%1

Parashikimet e mjedisit për Shtetet e Bashkuara në 2035

Parashikimet në lidhje me mjedisin për të ndikuar në Shtetet e Bashkuara në 2035 përfshijnë:

 • Kostot e ndërtimit të sistemeve të erës dhe të energjisë gjeotermale në det të hapur janë ulur 70 për qind në 45 dollarë për megavat-orë në ujërat e thella krahasuar me çmimet e vitit 2022. Mundësia: 60 për qind.1
 • Agjencia për Mbrojtjen e Mjedisit zbaton një ulje graduale prej 85% të prodhimit dhe konsumit të hidrofluorokarbureve (HFCs). Mundësia: 70 për qind1
 • SHBA i jep fund emetimeve të karbonit nga termocentralet. Mundësia: 60 për qind1
 • Emetimet në sektorin e energjisë janë ulur 90% përmes aplikimit të më shumë ruajtjes së diellit, erës dhe baterive. Mundësia: 70 për qind1
 • Burimet e rinovueshme mbulojnë 90% të prodhimit të energjisë elektrike, me gaz natyror që mbulon rritje të rralla të kërkesës dhe redukton emetimet me 27%. Mundësia: 70 për qind1
 • Të gjitha impiantet e qymyrit në nivel kombëtar janë në pension dhe prodhimi i tyre i energjisë zëvendësohet me gaz natyror ose burime të rinovueshme. Mundësia: 60 për qind1
 • Rreth 60% e tokës që përdoret aktualisht për prodhimin e bagëtive dhe ushqimit për kafshë tani është liruar për përdorime të tjera si me bazë bimore, dhe alternativat e ushqimit të rritur në laborator zhvendosin pjesën më të madhe të industrisë së bagëtive. Mundësia: 60%1
 • EPA e SHBA-së ndalon të gjitha testimet e gjitarëve këtë vit. Mundësia: 80%1
 • Energjia e rinovueshme do të kalojë gazin natyror në SHBA deri në vitin 2035, thonë studimet e reja.lidhje

Parashikimet shkencore për Shtetet e Bashkuara në 2035

Parashikimet e lidhura me shkencën për të ndikuar në Shtetet e Bashkuara në 2035 përfshijnë:

 • Energjia e rinovueshme do të kalojë gazin natyror në SHBA deri në vitin 2035, thonë studimet e reja.lidhje

Parashikimet shëndetësore për Shtetet e Bashkuara në 2035

Parashikimet në lidhje me shëndetin për të ndikuar në Shtetet e Bashkuara në 2035 përfshijnë:

Më shumë parashikime nga 2035

Lexoni parashikimet kryesore globale nga 2035 - Kliko këtu

Përditësimi tjetër i planifikuar për këtë faqe burimi

7 janar 2022. Përditësimi i fundit më 7 janar 2020.

Sugjerime?

Sugjeroni një korrigjim për të përmirësuar përmbajtjen e kësaj faqeje.

Gjithashtu, na bakshish për çdo temë ose tendencë të ardhshme që dëshironi të trajtojmë.