Data kaséhatan pasien: Saha anu kedah ngontrolana?

KREDIT GAMBAR:
Kiridit Gambar
iStock

Data kaséhatan pasien: Saha anu kedah ngontrolana?

Data kaséhatan pasien: Saha anu kedah ngontrolana?

Teks subjudul
Aturan anyar anu ngamungkinkeun pasien ngaksés inpormasi kaséhatan na ngangkat patarosan saha anu kedah ngontrol prosés ieu.
    • Author:
    • Ngaran pangarang
      Quantumrun tetempoan
    • Désémber 9, 2021

    Kantor AS of Koordinator Nasional pikeun Kaséhatan IT (ONC) jeung Centers for Medicare & Medicaid Services (CMS) geus ngaluarkeun aturan anyar merlukeun panyadia Podomoro pikeun ngidinan penderita ngakses informasi kaséhatan éléktronik maranéhanana. Tapi, masih aya masalah ngeunaan privasi pasien sareng panggunaan data kaséhatan pihak katilu.

    Kontéks data pasien

    Aturan anyar dimaksudkeun pikeun ngamungkinkeun pasien nyandak kaputusan anu terang ngeunaan palayanan kaséhatanna, ku ngamungkinkeun aranjeunna ngaksés data anu saacanna dicekel ku panyadia kasehatan sareng anu mayar éta. Perusahaan IT pihak katilu ayeuna bakal janten jembatan antara panyadia sareng pasien, ngantepkeun pasien ngaksés datana ngalangkungan parangkat lunak terbuka anu standar.

    Ieu raises patarosan saha nu kudu boga kontrol kana data sabar urang. Naha éta panyadia, anu ngumpulkeun data sareng gaduh kaahlian anu relevan? Naha éta pihak katilu, anu ngatur antarmuka antara panyadia sareng pasien, sareng saha anu henteu kaiket ka pasien ku tugas perawatan? Naha éta pasien, sabab kahirupan sareng kaséhatanna dipertaruhkeun, sareng aranjeunna anu paling rugi kedah dua éntitas sanés nyandak minat anu parah?

    Dampak ngaganggu

    Dina catetan anu positif, lembaga anu dipasihkeun ka pasien bakal ngarobih diménsi industri kasehatan, ngajantenkeun langkung ramah ka pasien. Jalma-jalma tiasa nampi ide ngeunaan jasa anu disayogikeun sareng harga anu diperyogikeun sareng balanja di sabudeureun upami diperyogikeun pikeun milari pilihan anu pangsaéna pikeun aranjeunna.

    Dina catetan anu kirang positip, kusabab pihak katilu henteu ngagaduhan tugas ngurus pasien, tiasa aya masalah privasi data nalika pihak-pihak ieu ngadamel antarmuka antara pasien sareng panyadia. Kalawan jumlah data ngaliwatan pihak katilu ieu, ngaronjat agénsi sabar bisa datang dina biaya turun privasi.

    Patarosan pikeun mairan

    • Naha anjeun ngarasa aturan anyar anu ngatur aksés data nyayogikeun panyalindungan anu cekap pikeun pasien?
    • Texas ayeuna hiji-hijina nagara AS anu sacara eksplisit nyaram ngidentipikasi deui data médis anonim. Naha nagara-nagara sanés ogé kedah ngadopsi kaayaan anu sami?
    • Naon pikiran anjeun dina commodifying data pasien?

    Rujukan wawasan

    Tumbu populér sareng institusional di handap ieu dirujuk pikeun wawasan ieu: